کد خبر: ۲۳۷۰۹۸
تاریخ انتشار : ۰۲ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۹:۱۶

 جزئیات ضرب شست انصارالله به آل‌سعود در«حرض»‌ 580 نظامی ائتلاف کشته یا زخمی شدند

 
 
 سرویس خارجی-
انصارالله یمن ضمن انتشار تصاویری بیشتر از نبرد اخیر در شهر راهبردی «حرض» از کشته و مجروح شدن بیش از ۵۸۰ تن از نیروهای دولت مستعفی و هم‌پیمانان سودانی آن در درگیری با ارتش یمن خبر داده است. در این عملیات مقادیر زیادی از تجهیزات نظامی ائتلاف سعودی نیز منهدم شده است.
انصارالله یمن پس از انتشار تصاویری از عملیات نیروهای مسلح این کشور در شهر راهبردی حرض ویدئویی را از این درگیری‌ها منتشر و به جزئیات بیشتری از درگیری‌ها در این شهر اشاره کرد. المسیره، وابسته به مقاومت یمن، با انتشار این ویدئو گزارش داد که این صحنه‌ها بیانگر دفع پیشروی گسترده نیروهای دشمن (دولت مستعفی و ائتلاف متجاوز عربی) توسط نیروهای ارتش یمن در محور حرض در استان حجه و انجام عملیات متقابل برای بازپسگیری مواضع گسترده است. در این گزارش آمده که ویدئو منتشر شده نشان دهنده توانایی انصارالله در مقابله با نیروهای دشمن و وارد کردن تلفات و خسارت سنگین به تجهیزات آنها است.
طبق این گزارش، طی درگیری‌ها در حرض بیش از ۵۸۰ تن از نیروهای دولت مستعفی و گروه‌های حامی آن کشته و مجروح شدند. به گزارش ایسنا، المسیره همچنین اعلام کرد که شماری از نیروهای ارتش عربستان سعودی و مزدوران سودانی نیز در میان افراد کشته و مجروح شده هستند.
طبق این گزارش، در درگیری‌های حرض بیش از ۴۰ خودروی نظامی و زرهی از جمله یک دستگاه خودروی ارتباطی و یک دستگاه مین روب ائتلاف متجاوز عربی به سرکردگی عربستان سعودی و امارات و دولت مستعفی یمن منهدم شد. المسیره در ادامه آورده است، همچنین بیش از ۶۰ فروند موشک کاتیوشا و یک راکت‌انداز منهدم و یک فروند جنگنده جاسوسی « اچ-4» ساخت چین و یک هواپیمای جاسوسی کوچک سرنگون شد.
پهپاد بمب‌گذاری شده یمن در عربستان
همچنین از این نبرد خبر می‌رسد که یک پهپاد انفجاری در روستای المعبوج از توابع جازان عربستان سقوط کرد. ائتلاف به سرکردگی آل‌سعود مدعی شده که این حمله پهپادی خسارتی در پی نداشته است. به گزارش خبرگزاری آنا، در بیانیه ائتلاف عربی آمده است: «این پهپاد از فرودگاه بین‌المللی صنعا، در پایتخت یمن برخاست و در خاک عربستان سقوط کرد.»
ادامه حملات ائتلاف به غیرنظامیان
خبر دیگر از جنگ یمن آنکه جنگنده‌های سعودی و آمریکایی منزل خانواده «احمد محمد تمری» واقع در منطقه عبس در استان حجه یمن را هدف قرار‌دادند که طبق آمار اولیه در اثر این حمله یک زن به شهادت رسیده و تعداد زخمی‌های این حمله به ۱۰ تن افزایش یافته که 7 تن از آنها کودکان یک سال و نیمه تا ۱۴ ساله هستند. همچنین در حمله توپخانه‌ای عربستان به منطقه القهر در محدوده مرزی باقم در استان صعده یمن نیز ۹ زن زخمی شدند. گفتنی است، در حمله توپخانه‌ای روز شنبه ائتلاف نیز 2 شهروند یمنی در منطقه مرزی شدا در استان صعده زخمی شده بودند.
«محمد علی الحوثی»، عضو شورای عالی سیاسی یمن و یکی از رهبران جنبش انصارالله در این کشور حمله جنگنده‌های سعودی و آمریکایی را محکوم و تاکید کرد: «استمرار حملات علیه مردم یمن یک جنایت جنگی و تروریسم عامدانه است.»
گفتنی است که ائتلاف به رهبری آل‌سعود در حالی هر روز روستاها و مناطق مرزی یمن رابا راکت‌ها، آتش توپخانه و مسلسل‌های خود هدف قرار می‌دهد که جامعه جهانی و سازمان ملل در برابر این اقدامات سکوت کرده‌اند. پرونده یمن یک بحران بزرگ انسانی است، در حالی که اعضای شورای امنیت از آن با ادبیات مدیریت بحران صحبت می‌کنند. هفته قبل جلسه شورای امنیت درخصوص پرونده یمن تشکیل شد و اعضای دائم و غیردائم شورا توضیحات فرستاده ویژه سازمان ملل در یمن و معاون دبیرکل سازمان ملل در امور انسانی را شنیدند. در هر دو جلسه توجیهی، شورای امنیت از طرف‌های درگیر خواست تا چرخه خشونت را محدود و از گسترش آن به کل منطقه جلوگیری کنند.
سخنان نماینده ویژه سازمان ملل در پرونده یمن و در جلسه توجیهی شورای امنیت تا حدودی عینی و علیرغم برخی محافظه‌کاری‌ها بهتر از نمایندگان پیشین سازمان ملل بود. اما باز هم او موشک‌ها و پهپادهای یمن را به مثابه تهدیدی منطقه‌ای خواند، در حالی که هنوز از نظر آنان هزاران حملات موشکی فرودآمده بر سر مردم یمن تهدیدی برای منطقه نیست. این شورا شخصیت حقوقی مستقلی ندارد و سخنگوی مجموعه‌ای از قدرت‌ها مثل آمریکا و انگلیس و دارندگان حق وتوست. کشورهایی که تصمیمی مبنی بر پایان‌دادن به جنگ یمن را نخواهند گرفت و به اشاره مختصر نمایندگانشان در سازمان ملل اکتفا می‌کنند. این کشورها پرونده یمن را مسکوت گذاشته‌اند و تحقیق درباره مخاطرات سیاسی و انسانی‌اش را به مراکز مطالعاتی منتقل کرده‌اند. ائتلاف سعودی-آمریکایی از ششم فروردین ۱۳۹۴ به یمن حمله کرد. انگلیس، فرانسه، آمریکا، آلمان و برخی کشورهای عربی از این ائتلاف حمایت نظامی و تسلیحاتی کرده‌اند.